Zalm uit de oven
Goddelijk lekker. Bovendien is de bereiding een fluitje van een cent en kunt u dit gerecht van tevoren maken, zodat u het in de oven kunt schuiven, wanneer u dat uitkomt.
De combinatie van honing, mosterd en pecannoten geeft een miraculeus lekker resultaat. Ik heb het gemaakt met tagliatelle, maar u kunt ook voor een andere pasta kiezen. Risotto of ravioli zullen er ook goed bij passen. Als bijgerecht heb ik gekozen voor een mediterrane salade. Maar ook hier geldt: kies wat u lekker vindt.
Gevonden bij recepten van Albert Heijn (Allerhande).
Voor 4 personen hebt u nodig
- 50 gr gesmolten boter
- 3 eetlepels Dijon mosterd
- 1½ eetlepel honing
- 4 eetlepels broodkruim
- 4 eetlepels pecannoten, klein gehakt
- 4 theelepels peterselie, fijn gehakt
- 4 zalmfilets
- peper
- 1 citroen (voor garnering)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een kleine kom de boter, mosterd en honing. Zet dit mengsel apart.
- Meng in een andere kom de broodkruimels, pecannoten en peterselie.
- Bestrijk elke zalmfilet met het honing-mosterdmengsel, en strooi het broodkruimelmengsel over de bovenkant.
- Bak de zalm 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bestrooi met peper naar smaak en garneer met een partje citroen.
Bevat per persoon
- Eiwit: 23 g
- Zout: 0,45 g
- Kalium: 595 mg
- Fosfaat: 350 mg
De vermelde voedingswaarden zijn per persoon. De waarden voor pasta en salade zijn niet mee berekend.
Berekening van voedingswaarden: Monique Hoogerwerf (diëtist Meander Medisch Centrum/Antonius Ziekenhuis).
Foto: Nico van Velden
Frans is amateurkok en redacteur van ons tijdschrift Nier magazine. Hij kookt elke 2 maanden een zoutarm gerecht voor ons.
Bekijk ook
- www.nieren.nl/recepten, voor meer zoutarme recepten