Zalm met walnotensalsa
Bent u op zoek naar een bijzonder gerecht voor de paasdis? Probeer dan deze zalm met walnotensalsa eens: feestelijk en natuurlijk zoutarm.
Het recept is voor 2 personen, de bereidingstijd is 20 minuten.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel azijn
- 4 takjes peterselie, fijn gehakt
- ½ teen knoflook, klein gesneden
- mespunt geraspte citroenschil
- 1 theelepel citroensap
- ½ eetlepel kappertjes, fijn gesneden
- 25 gram walnoten, gehakt
- 2 moten zalm à 125 gram
- peper uit de molen
Bereiding
- Meng voor de salsa de olijfolie, de azijn, de gehakte peterselie, de knoflook, de geraspte citroenschil, het citroensap en de kappertjes door elkaar.
- Voeg de gehakte walnoten pas vlak voor het opdienen toe.
- Bestrooi de zalm met peper en bak de zalm in olie of vloeibaar bak en braadvet in ca. 10 minuten gaar. (De zalm kan ook onder de grill bereid worden).
- Leg de gare zalm op voorverwarmde borden en schep de salsa over of naast de vis.
Bevat per portie
- 28 gram eiwit
- 0,67 gram zout (270 mg natrium)
- 580 mg kalium
- 370 mg fosfaat