Tagliatelle met witlof en kipfilet
De diëtisten van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein verrassen ons weer met een lekker, zoutarm gerecht: tagliatelle met witlof en kipfilet. Het recept is voor 4 personen.
Ingrediënten
300 gram tagliatelle
600 gram witlof
200 gram champignons
250 gram kip
250 ml crème fraîche
100 gram geraspte kaas (minder zout)
1 ui gesnipperd
3-4 tl oregano
2 teentjes knoflook
peper naar smaak
Bereiden
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn, halveer de champignons, snipper de ui en snijd de kipfilet in kleine stukjes.
- Fruit de knoflook met de ui in een scheutje vloeibare boter. Voeg de kipfilet toe. Voeg de champignons en oregano toe zodra de kipfilet begint te kleuren.
- Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern.
- Voeg het witlof toe aan de kip en champignons en bak 2 min. mee.
- Doe de crème fraîche bij de kip en groenten en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper. Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de saus erover. Garneer af met de geraspte kaas.
Bevat per persoon
- Eiwit: 30 g
- Zout: 0,58 gram (natrium: 215 mg)
- Kalium: 865 mg
- Fosfaat: 466 mg
- Koolhydraten: 29 g