Hachee
Weet jij al wat u vanavond eet? Wat te denken van een heerlijke hachee? De diëtisten van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein hebben een lekkere, zoutarme variant op de klassieker gemaakt.
Ingrediënten
- 500 gram riblappen
- 3 uien
- 2 plakken ontbijtkoek (à 25 g per plak)
- 4 eetlepels vloeibare bak & braadvet
- (versgemalen) peper
- 2 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 2 eetlepels azijn
- 300 ml natriumarme bouillon
- maïzena
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes en kruid het met de (versgemalen) peper. Pel en snipper de uien grof, snijd de ontbijtkoek in stukjes.
- Verhit het bak & braadvet in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur al omscheppend bruin. Haal het vlees vervolgens uit de pan.
- Fruit de ui in het bakvet. Voeg na enkele minuten de laurierblaadjes, kruidnagels, azijn, ontbijtkoek en bouillon toe. Breng alles aan de kook.
- Leg het vlees terug in de pan. Stoof het geheel op laag vuur in ca. 3 uur gaar met de deksel op de pan.
- Indien de saus te dun is: roer dan ½ eetlepel maïzena los met 2 eetlepels water. Roer het maïzenapapje door de hachee en draai het vuur nog even hoog, zodat de saus goed bindt.
- Lekker met gekookte (zilvervlies)rijst en rode kool.
Voedingswaarde per persoon
- 26 g eiwit
- 233 mg natrium / 0,40 g zout
- 620 mg kalium,
- 260 mg fosfaat
- 16 g koolhydraten