Frozen yoghurt cupcakes
De letterlijke vertaling van frozen yoghurt is bevroren yoghurt. U kunt het eten als taart, tussendoortje of toetje. Heerlijk fris op een zonovergoten dag, maar ook geschikt als traktatie. U geeft er gemakkelijk een eigen draai aan door te variëren met divers seizoensfruit.
Tip: leuk om te maken met kinderen!
Benodigdheden (6 cupcakes)
- 250 gr aardbeien
- 6 eetlepels muesli Bio
- 1 eetlepel pindakaas
- 1 eetlepel honing
- 6 grote lepels Griekse yoghurt, 0% vet
- Eventueel voor extra garnering: balsamico dressing en/of munt
Materiaal:
- 6 losse cupcake bakvormpjes of 1 silicone bakvorm voor tenminste 6 cupcakes
- Vershoudfolie
Bereidingswijze
Vermeng de muesli met de pindakaas en honing.
Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes en drukt het mengsel zachtjes, maar stevig aan.
Schep een flinke eetlepel Griekse yoghurt op het mengsel in elk cupcakevormpje. Verdeel de yoghurt gelijkmatig over het mengsel: klop of stamp de cupcakevorm op het aanrechtblad.
Snijd de aardbeien in vieren, en garneer de cupcake met de aardbeien.
Dek de muffinvormpjes af met vershoudfolie en zet ze minimaal vier uur in de vriezer. LET OP: laat de cupcakes niet langer dan zes uur in de vriezer, anders bevriest de Griekse yoghurt volledig.
Budgettips
- Gebruik fruit van het seizoen. In juni zijn dat: framboos, kersen, bessen, abrikoos en perzik.
- Koop het fruit op de markt en doe dat vlak voordat die afgelopen is. U krijgt dan vaak meer dan 50 procent korting.
- Vindt u vers fruit toch te duur of krijgt u het alleen niet op? Kies dan voor (seizoens)fruit uit de diepvries.
- Kies voor havermout in plaats van muesli. Gezond en voordelig ineen!
Bevat per persoon
- 147 Kcal
- 0,08 gr zout
- 6,3 gr eiwit
- 253 mg kalium
- 147 mg fosfaat
Dit recept is van Jolien Vijzelaar. Zij is budgetdiëtist ('gezonde voeding hoeft niet duur te zijn'). Jolien heeft een niertransplantatie ondergaan.
- Kijk voor meer recepten met budgettips:
devoedingsbuddie.nl - Wilt u tips voor een niervriendelijke(re) metamorfose van een gerecht? Mail het recept naar redactie@nvn.nl en vermeld erbij 'metamorfose'.