PGO informatiepunt bij Helpdesk Digitale Zorg


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 23 January 2024

Als je veel met zorg te maken hebt, hoor je misschien steeds vaker over een PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving). Maar wat is een PGO precies? En wat kan het voor jou betekenen? Zorggebruikers en zorgverleners kunnen nu terecht bij het informatiepunt voor persoonlijke gezondheidsomgevingen. Dit PGO-informatiepunt wordt verzorgd door Helpdesk Digitale Zorg en is een samenwerking tussen Patiëntenfederatie Nederland en Stichting MedMij.

PGO's nog volop in ontwikkeling

Steeds meer Nederlanders gebruiken een persoonlijke gezondheidsomgeving, een PGO. Met een PGO hebben mensen straks al hun medische gegevens bij elkaar. Daarmee krijg je meer grip op je gezondheid en regie op je medische gegevens. Maar PGO’s zijn nog steeds volop in ontwikkeling en nog niet alles is mogelijk. Wanneer je hulp of begeleiding wilt bij het gebruik van een PGO, of specifieke vragen hebt, kun je per mail, chat of telefoon terecht bij het PGO-informatiepunt. Dat geldt ook voor zorgverleners met vragen.

Contact met informatiepunt

Het PGO-informatiepunt is bereikbaar via pgo@helpdeskdigitalezorg.nl en telefonisch op 085-3034959 op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur. Bel je buiten deze tijden, dan word je de volgende werkdag teruggebeld.

Op de website van Helpdesk Digitale Zorg vind je een aantal van de meestgestelde vragen over PGO's en de contactgegevens in één overzicht.

PGO voor nierpatiënten

Als je nierpatiënt bent, kan het handig zijn een PGO te gebruiken. Op de website of in de app verzamel je zelf al je medische gegevens. En je kunt zelf gezondheidsinformatie toevoegen. Zoals je bloeddruk, voeding en vaccinaties. Ook kun je gegevens delen met zorgverleners. Of met een partner of mantelzorger. Dat is vooral handig als je bij meerdere zorgverleners onder behandeling bent.

PGO voor nierpatiënten

Als je nierpatiënt bent, kan het handig zijn een PGO te gebruiken. Op de website of in de app verzamel je zelf al je medische gegevens. En je kunt zelf gezondheidsinformatie toevoegen. Zoals je bloeddruk, voeding en vaccinaties. Ook kun je gegevens delen met zorgverleners; handig als je bij meerdere zorgverleners onder behandeling bent.