Bekijk de achtergrondfoto

Lotgenotencontact

Het is niet altijd makkelijk met een arts of maatschappelijk werker te praten over onzekerheden en angsten, ruzies, problemen en de toekomst. En de familie staat er niet altijd voor open of de nierpatiënt zelf is terughoudend om alles met de familie te bespreken. Soms om de ander er niet teveel mee te willen belasten, soms uit een soort schuldgevoel. Terwijl de behoefte om je ervaringen te delen een algemeen menselijke behoefte is.

Daarom is lotgenotencontact belangrijk. Een gesprek met een lotgenoot levert vaak begrip, herkenning en erkenning op. Een luisterend oor maakt het dragen van de problemen lichter. En lotgenoten hebben vanuit hun ervaringsdeskundigheid soms oplossingen waar zorgverleners niet op komen. Ieder persoon is anders maar juist door meerdere ervaringen te horen, kan de patiënt zelf kiezen wat het beste bij hem of haar past. 

Ontmoet lotgenoten

Ervaringsverhalen


Over de Nierpatiënten Vereniging Nederland

De NVN is een actieve vereniging, van en voor nierpatiënten. Wij organiseren uiteenlopende activiteiten voor onze leden, geven voorlichting en maken lotgenotencontact mogelijk.

Daarnaast behartigen wij de belangen van alle nierpatiënten, bijvoorbeeld door lobby bij de landelijke politiek en overleg met zorgverleners.

Met vragen over werk, uitkeringen en scholing kunnen nierpatiënten bij STAP, ons steun- en adviespunt, terecht.

Lees meer arrow1
Waarom lid worden?
  • Bezoek onze themadagen
  • Ontmoet lotgenoten
  • Persoonlijk advies van onze sociaal raadslieden
  • Ontvang Wisselwerking 6x p/j
Lid worden
Anbi

Contact

Postbus 284
1400 AG Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
STAP: 035 - 693 77 99
Luistertelefoon: 0800 - 022 66 67 

Secretariaat: secretariaat@nvn.nl
Redactie: redactie@nvn.nl
STAP: stap@nvn.nl 
Webmaster: webmaster@nvn.nl

Routebeschrijving