Bekijk de achtergrondfoto

Zorgverzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht een basisverzekering te hebben. De basisverzekering is voor iedereen gelijk en vergoedt de kosten van o.a. huisarts, ziekenhuis of apotheek. De Rijksoverheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering. Daarnaast kunt u zich (vrijwillig) aanvullend verzekeren voor kosten die niet in het basispakket zitten. De vergoedingen en de premie verschillen per verzekeraar.

Hulp bij het kiezen

  • Op de website van Patiëntenfederatie Nederland Zorgverzekering kiezen? Eerst kijken, dan vergelijken! kunt u aanvinken wat voor u belangrijk is in een verzekering (inclusief vragen voor nierpatiënten) en u krijgt vervolgens een persoonlijke checklist. Die kunt u gebruiken om de polissen van zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken.
  • De Zorgvergelijker van de Consumentenbond vergelijkt zoveel mogelijk zorgverzekeraars met elkaar, toont alle bekende collectiviteitskortingen, beoordeelt de zorgverzekeraars op hun service en zorginkoop en laat per pakket zien wat wel en niet vergoed wordt.

Overstappen

Wilt u overstappen naar een basisverzekering van een andere zorgverzekeraar, dan kan dat jaarlijks per 1 januari. Uw oude verzekering moet u voor 1 januari opzeggen. Een nieuwe verzekering kunt u tot 1 februari afsluiten. Hij is dan met terugwerkende kracht per 1 januari geldig.

Let op: verzekeraars zijn verplicht om u te accepteren voor het basispakket, maar zij mogen u weigeren voor het aanvullende pakket. Ga daarom eerst na of u ook voor de aanvullende verzekering geaccepteerd wordt, voordat u uw lopende verzekering opzegt.


Over de Nierpatiënten Vereniging Nederland

De NVN is een actieve vereniging, van en voor nierpatiënten. Wij organiseren uiteenlopende activiteiten voor onze leden, geven voorlichting en maken lotgenotencontact mogelijk.

Daarnaast behartigen wij de belangen van alle nierpatiënten, bijvoorbeeld door lobby bij de landelijke politiek en overleg met zorgverleners.

Met vragen over werk, uitkeringen en scholing kunnen nierpatiënten bij STAP, ons steun- en adviespunt, terecht.

Lees meer arrow1
Waarom lid worden?
  • Bezoek onze themadagen
  • Ontmoet lotgenoten
  • Persoonlijk advies van onze sociaal raadslieden
  • Ontvang Wisselwerking 6x p/j
Lid worden
Anbi

Contact

Postbus 284
1400 AG Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
STAP: 035 - 693 77 99
Luistertelefoon: 0800 - 022 66 67 

Secretariaat: secretariaat@nvn.nl
Redactie: redactie@nvn.nl
STAP: stap@nvn.nl 
Webmaster: webmaster@nvn.nl

Routebeschrijving