Bekijk de achtergrondfoto

Kind & gezin

Uw leven verandert drastisch als u te horen krijgt dat uw kind een chronische ziekte heeft. Er komen zoveel dingen op u af dat een beetje hulp wel welkom is. Die hulp kunt u vinden bij het NVN Steun- en adviespunt (STAP). De sociaal raadslieden van STAP staan voor u klaar en zijn beschikbaar voor alle vragen, hulp, informatie en individuele belangenbehartiging.

NVN Steun- en adviespunt (STAP)

STAP is er voor vragen over werk, scholing of financiën. Maar u kunt ook bij ons terecht met vragen of problemen waar u tegenaan loopt als uw kind een nierziekte heeft.

Ouders kloppen aan met verschillende soorten vragen. De ondersteuning van STAP kan heel praktisch zijn: hulp bij het gebruik maken van regelingen, hulp bij het vinden van informatie, ondersteuning bij het aanvragen van (school)voorzieningen. Zie voor het laatste ook de pagina Onderwijs.

Ook als u vragen heeft waarmee u in het ziekenhuis of dialysecentrum niet terecht kunt of die u daar liever niet stelt, kunt u contact opnemen met STAP.

Bereikbaarheid

NVN STAP is bereikbaar op:

  • Maandag, woensdag en vrijdag  van 10.00 tot 12.00 uur op 035 - 693 77 99
  • Dinsdag- en donderdagmiddag van 16.00 uur tot 17.30 uur op 06 - 127 25 141
  • Een e-mail sturen kan ook: stap@nvn.nl

Ontmoetingsweekenden

Weekend voor jongvolwassenen

Jaarlijks organiseert de NVN verschillende activiteiten. Zo is er een ontmoetingsweekend voor jongeren tussen de 14 en de 18 jaar. Lekker een weekend weg zonder je ouders, samen met andere jongeren met een nierziekte. Samen lol maken en actief bezig zijn, onder begeleiding van een groepje buddy’s (nierpatiënten van begin 20). Wil je weten wanneer het volgende weekend plaatsvindt? Kijk dan in de agenda.

Familieweekend

Voor families met een kind met een nierziekte (tot 18 jaar) organiseert de NVN elk jaar in september een weekend. Ouders kunnen ervaringen uitwisselen, terwijl alle kinderen in het gezin (dus ook de broertjes en zusjes) vermaakt worden met een programma vol creatieve en spannende activiteiten. In de agenda vindt u de datum van het volgende familieweekend.


Over de Nierpatiënten Vereniging Nederland

De NVN is een actieve vereniging, van en voor nierpatiënten. Wij organiseren uiteenlopende activiteiten voor onze leden, geven voorlichting en maken lotgenotencontact mogelijk.

Daarnaast behartigen wij de belangen van alle nierpatiënten, bijvoorbeeld door lobby bij de landelijke politiek en overleg met zorgverleners.

Met vragen over werk, uitkeringen en scholing kunnen nierpatiënten bij STAP, ons steun- en adviespunt, terecht.

Lees meer arrow1
Waarom lid worden?
  • Bezoek onze themadagen
  • Ontmoet lotgenoten
  • Persoonlijk advies van onze sociaal raadslieden
  • Ontvang Wisselwerking 6x p/j
Lid worden
Anbi

Contact

Postbus 284
1400 AG Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
STAP: 035 - 693 77 99
Luistertelefoon: 0800 - 022 66 67 

Secretariaat: secretariaat@nvn.nl
Redactie: redactie@nvn.nl
STAP: stap@nvn.nl 
Webmaster: webmaster@nvn.nl

Routebeschrijving