Bekijk de achtergrondfoto

Kamerlid krijgt patiŽnt cadeau

Gepubliceerd op 20 april 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Nierpatiënt en NVN-vrijwilliger Wim Altena is een van de 7 patiënten die gisteren ‘cadeau’ werd gegeven aan een woordvoerder zorg uit de Tweede Kamer. Een levensgrote afbeelding van Wim werd overhandigd aan PvdA-kamerlid Henk Nijboer. Nijboer kan Wim Altena het komende jaar als klankbord gebruiken. Het is de bedoeling dat zij geregeld contact met elkaar hebben om ervaringen uit te wisselen Patiënt cadeau is een actie van Patiëntenfederatie Nederland.

Dianda Veldman, directeur van de Patiëntenfederatie Nederland, over het cadeau: “Wij geven de Kamerleden een echte patiënt cadeau. Een ervaringsdeskundige. Zodat zij direct zien en horen wat hun Haagse besluiten betekenen voor de mensen in het land die zorg nodig hebben.”

Medicijnprijzen drukken

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer nam zijn patiënt, Wim Altena, in ontvangst met de mededeling dat het bij hem waarschijnlijk om een doorgeefpatiënt gaat. “We hebben vier ministers en staatssecretarissen in de fractie. Die willen straks natuurlijk ook een woordvoerderschap hebben, dus de kans bestaat dat ik dan geen zorg meer doe. ”Voor Wim Altena maakt dat niet uit: zijn boodschap blijft hetzelfde. Hij wil meedenken over een manier om medicijnprijzen te drukken, zonder de zorg aan de patiënt te verminderen.

Lees meer

Warme kennismaking Kamerleden en patiënten, website van Patiëntenfederatie Nederland 


Over de Nierpatiënten Vereniging Nederland

De NVN is een actieve vereniging, van en voor nierpatiënten. Wij organiseren uiteenlopende activiteiten voor onze leden, geven voorlichting en maken lotgenotencontact mogelijk.

Daarnaast behartigen wij de belangen van alle nierpatiënten, bijvoorbeeld door lobby bij de landelijke politiek en overleg met zorgverleners.

Met vragen over werk, uitkeringen en scholing kunnen nierpatiënten bij STAP, ons steun- en adviespunt, terecht.

Lees meer arrow1
Waarom lid worden?
  • Bezoek onze themadagen
  • Ontmoet lotgenoten
  • Persoonlijk advies van onze sociaal raadslieden
  • Ontvang Wisselwerking 6x p/j
Lid worden
Anbi

Contact

Postbus 284
1400 AG Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
STAP: 035 - 693 77 99
Luistertelefoon: 0800 - 022 66 67 

Secretariaat: secretariaat@nvn.nl
Redactie: redactie@nvn.nl
STAP: stap@nvn.nl 
Webmaster: webmaster@nvn.nl

Routebeschrijving