Bekijk de achtergrondfoto
Pagina 1  2  3  4  5  . . . 134  135  136  137  138 

Neem de regie in handen met de PPEP4ALL-training

Gepubliceerd op 12 december 2017

Het hebben van een chronische nierziekte heeft grote gevolgen voor het dagelijks bestaan. Hetzelfde geldt voor leven met een getransplanteerde nier. Beide gaan vaak gepaard met allerlei lichamelijke en geestelijke bijverschijnselen. Vermoeidheid, depressieve klachten en slaapproblemen komen veel......(lees meer)

Een jaar VN-verdrag handicap, hoe staan we ervoor?

Gepubliceerd op 11 december 2017

Vorige zomer is het VN-verdrag inzake de rechten van gehandicapten in werking getreden. Onlangs heeft het College voor de Rechten van de Mens de eerste jaarlijkse rapportage uitgebracht waarin ze beschrijft hoe het staat met de uitvoering van het verdrag. Het College heeft knelpunten in......(lees meer)

PatiŽntenorganisaties vragen Tweede Kamer duidelijkheid over maatregelen voor patiŽnten

Gepubliceerd op 08 december 2017

In de week van 12 december bespreekt de Vaste Kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de begroting 2018 van het ministerie van VWS. Gisteren heeft Patiëntenfederatie Nederland (waarbij de NVN aangesloten is) in de brief Begroting VWS 2018 haar zorgen geuit over een......(lees meer)

Kookworkshop en diner jongvolwassen afgelast

Gepubliceerd op 07 december 2017

Het kerstdiner voor jongvolwassen nierpatiënten, gepland op 16 december in Loosdrecht, gaat helaas niet door; er waren te weinig aanmeldingen.

Gezocht: naasten van transplantatiepatiŽnten om zorg na transplantatie te verbeteren

Gepubliceerd op 07 december 2017

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) onderzoekt hoe zij de zorg na transplantatie kunnen verbeteren. Zij zoeken partners en naasten van transplantatiepatiënten voor deelname aan focusgroepgesprekken. Een niertransplantatie is vaak een ingrijpende gebeurtenis. Nieuwe......(lees meer)

Voor nacontroles van donoren geldt geen eigen risico

Gepubliceerd op 05 december 2017

Op Facebook doken deze week weer veel berichten op van nierdonoren van wie de nacontroles ten koste van het eigen risico kwamen. De NVN dringt er al jaren bij zorgverzekeraars op aan dit probleem voor eens en altijd op te lossen. Aan oplossingen is nu gewerkt. Lees het artikel over dit onderwerp......(lees meer)

Zoutarm uit eten tijdens de feestdagen

Gepubliceerd op 30 november 2017

                  December is feestmaand en voor veel mensen aanleiding eens lekker uit eten te gaan. Voor nierpatiënten is dat niet anders. Maar waar ga je naartoe als je op zout moet letten?......(lees meer)

Jubileum Express daverend succes

Gepubliceerd op 28 november 2017

Ruim 300 bezoekers stapten zaterdag aan boord van onze ‘Jubileum Express’ en reisden mee langs de mijlpalen van de afgelopen 40 jaar en ontwikkelingen nu en in de toekomst.  Nog even nagenieten? De foto's staan in het foto-album Jubileumfestival ...(lees meer)

Lintje voor Anja van Heuvelen

Gepubliceerd op 27 november 2017

                Afgelopen zaterdag vierden wij ons 40-jarig bestaan met een sprankelend Jubileumfestival. NVN-bestuurslid Anja van Heuvelen werd speciaal in het zonnetje gezet. René Verhulst,......(lees meer)

Hoe gaat het met je? 40 jaar patiŽntenbeweging in beeld

Gepubliceerd op 23 november 2017

                      Tijdens een feestelijke bijeenkomst hebben Dianda Veldman (Patiëntenfederatie), Huib Cense (FMS) en Ab Klink (zorgverzekeraar VGZ) zojuist de eerste......(lees meer)

Pagina 1  2  3  4  5  . . . 134  135  136  137  138 

Over de Nierpatiënten Vereniging Nederland

De NVN is een actieve vereniging, van en voor nierpatiënten. Wij organiseren uiteenlopende activiteiten voor onze leden, geven voorlichting en maken lotgenotencontact mogelijk.

Daarnaast behartigen wij de belangen van alle nierpatiënten, bijvoorbeeld door lobby bij de landelijke politiek en overleg met zorgverleners.

Met vragen over werk, uitkeringen en scholing kunnen nierpatiënten bij STAP, ons steun- en adviespunt, terecht.

Lees meer arrow1
Waarom lid worden?
  • Bezoek onze themadagen
  • Ontmoet lotgenoten
  • Persoonlijk advies van onze sociaal raadslieden
  • Ontvang Wisselwerking 6x p/j
Lid worden
Anbi

Contact

Postbus 284
1400 AG Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
STAP: 035 - 693 77 99
Luistertelefoon: 0800 - 022 66 67 

Secretariaat: secretariaat@nvn.nl
Redactie: redactie@nvn.nl
STAP: stap@nvn.nl 
Webmaster: webmaster@nvn.nl

Routebeschrijving