Bekijk de achtergrondfoto
Pagina 1  2  3  4  5  . . . 128  129  130  131  132 

NVN zoekt ouders van patiŽnten met nefrotisch syndroom voor ontwikkeling patiŽntenvertaling zorgstandaard

Gepubliceerd op 17 augustus 2017

Zorgverleners, patiënten en zorgverzekeraars hebben samen de  Zorgstandaard nefrotisch syndroom  (NS) ontwikkeld. Deze beschrijft wat goede zorg is voor een patiënt met NS en is bedoeld voor zorgverleners. Van een zorgstandaard wordt altijd een versie gemaakt die leesbaar is......(lees meer)

Dokter Margriet: Toekomst van transplantatie: betere medicijnen, minder bijwerkingen

Gepubliceerd op 17 augustus 2017

U heeft onderaan mijn columns vast al eens gelezen dat ik onderzoek doe naar nieuwe medicijnen bij niertransplantatie.  Nu krijgen patiënten na transplantatie vaak te maken met heftige bijwerkingen van anti-afstotingsmedicijnen, zoals een verhoogde kans op kanker. En wat te denken......(lees meer)

Wat staat er in het zomernummer van Wisselwerking?

Gepubliceerd op 15 augustus 2017

                    Deze week in de nieuwste Wisselwerking, het ledenblad van de NVN: Dames met de leeftijd van haar oma haalden havo-scholiere Jordan in op de fiets.......(lees meer)

Bianka blogt: Van ondergewicht naar overgewicht? Stop!

Gepubliceerd op 10 augustus 2017

                  Volgende week in Wisselwerking en nu al op de site: de nieuwste blog van Bianka. Bianka kreeg een paar jaar geleden een donornier van haar vader. Ze schrijft over de invloed van......(lees meer)

Vraag van de week

Gepubliceerd op 07 augustus 2017

Als iemand met een donornier overlijdt, kan deze nier dan nog een keer getransplanteerd worden, dus als het ware hergebruikt worden?          Antwoord:  Donornieren worden niet hergebruikt. Elke transplantatie is een klap voor een......(lees meer)

Nieuw filmpje over leven met cystenieren

Gepubliceerd op 03 augustus 2017

Greet en Gerard hebben cystenieren. In dit filmpje vertellen zij én Greets zoon Henk over hun leven met deze zeldzame nierziekte. Prof. dr. Ron Gansevoort legt uit wat de ziekte inhoudt en wat de behandelmogelijkheden zijn.

ReŁnie Climb your Challenge

Gepubliceerd op 03 augustus 2017

                      Klimgeiten opgelet: er komt een reünie der reünies aan. In november is er in Bussum een leuke en sportieve dag voor iedereen die ooit met een......(lees meer)

Transplantatiepionier (91) overleden

Gepubliceerd op 31 juli 2017

Afgelopen weekend bereikte ons het droevige bericht dat prof.dr. Jon van Rood is overleden. Wij spraken hem kort geleden nog voor een interview, dat in oktober in ons ledenblad Wisselwerking zal verschijnen. Officieel was Jon van Rood al sinds 1991 met pensioen, maar hij werkte stug door:......(lees meer)

Frans aan de kook: pasta met zalm en venkel

Gepubliceerd op 31 juli 2017

Vandaag staat er pasta met zalm en venkel op het menu, een recept van de diëtisten van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Frans Vendel, Wisselwerking-redacteur en amateurkok, maakt het gerecht voor ons klaar. Frans over het recept: ‘Vis en venkel, een ideale combinatie.......(lees meer)

Op 25 november vieren wij het 40-jarig bestaan van de NVN

Gepubliceerd op 27 juli 2017

Met een feestelijk festival vieren wij ons 40-jarig bestaan.  Aan het programma wordt hard gewerkt, maar zet de datum vast in uw agenda! ...(lees meer)

Pagina 1  2  3  4  5  . . . 128  129  130  131  132 

Over de Nierpatiënten Vereniging Nederland

De NVN is een actieve vereniging, van en voor nierpatiënten. Wij organiseren uiteenlopende activiteiten voor onze leden, geven voorlichting en maken lotgenotencontact mogelijk.

Daarnaast behartigen wij de belangen van alle nierpatiënten, bijvoorbeeld door lobby bij de landelijke politiek en overleg met zorgverleners.

Met vragen over werk, uitkeringen en scholing kunnen nierpatiënten bij STAP, ons steun- en adviespunt, terecht.

Lees meer arrow1
Waarom lid worden?
  • Bezoek onze themadagen
  • Ontmoet lotgenoten
  • Persoonlijk advies van onze sociaal raadslieden
  • Ontvang Wisselwerking 6x p/j
Lid worden
Anbi

Contact

Postbus 284
1400 AG Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
STAP: 035 - 693 77 99
Luistertelefoon: 0800 - 022 66 67 

Secretariaat: secretariaat@nvn.nl
Redactie: redactie@nvn.nl
STAP: stap@nvn.nl 
Webmaster: webmaster@nvn.nl

Routebeschrijving