Bekijk de achtergrondfoto
Pagina 1  2  3  4  5  . . . 131  132  133  134  135 

Hoe bevorder je zelfstandigheid en eigen regie bij een chronisch ziek kind?

Gepubliceerd op 19 oktober 2017

Emp/ouder zoekt deelnemers aan focusgroep Emp/Ouder wil ouders met een chronisch ziek kind helpen hun kind de ruimte te geven om zelfstandigheid en eigen regie te ontwikkelen. Zij ontwikkelt, i.s.m. het Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, een hulpmiddel daarvoor. Voor......(lees meer)

Extra dik feestnummer Wisselwerking

Gepubliceerd op 19 oktober 2017

Om het 40-jarg bestaan van de NVN alvast uitbundig te vieren, is een extra dik jubileumnummer van het ledenblad Wisselwerking verschenen. Met daarin onder andere: Artsen over toen en nu: wat waren doorbraken en mijlpalen? En welke ontwikkelingen zijn nu veelbelovend Jubileumfeest......(lees meer)

Wilt u ons een foto sturen van het uitzicht vanuit uw dialysestoel?

Gepubliceerd op 18 oktober 2017

Dat was de centrale vraag bij onze Vakantiefotowedstrijd 2017. Vakantiegangers: dank voor de vele enthousiaste inzendingen! Hoofdprijzen We selecteerden 2 hoofdwinnaars. Zij winnen een reisboek van Floortje Dessing. EN ze mogen over hun vakantiebelevenissen vertellen in de......(lees meer)

Nieuw filmpje: Leven met een erfelijke aandoening

Gepubliceerd op 17 oktober 2017

Marjolein, Gea, Gaatse en Denise hebben een erfelijke aandoening of zijn drager ervan. Zij vertellen in dit filmpje over de invloed daarvan op hun leven en dat van hun kinderen. Ook komt aan bod hoe hypotheekverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen omgaan met aanvragen van mensen met een......(lees meer)

Wetenschapsdag 2017: what's new?

Gepubliceerd op 16 oktober 2017

19 presentaties en meer dan 200 enthousiaste  bezoekers maakten de Wetenschapsdag 2017 tot een groot succes. Onderzoekers en artsen presenteerden hun wetenschappelijke onderzoek naar nierziekten en behandeling. De onderwerpen liepen zeer uiteen: van regeneratieve geneeskunde tot......(lees meer)

Cobie helpt geŽvacueerde dialysepatiŽnten van Sint-Maarten

Gepubliceerd op 16 oktober 2017

                ‘Iedereen klaar voor de shift uit Sint-Maarten?’ roept een stem met Arubaans accent uit de luidsprekers. Een filmpje op de smartphone van Cobie Schuitema, verpleegkundige bij......(lees meer)

Race mee op het circuit van Zandvoort

Gepubliceerd op 16 oktober 2017

Droom jij ervan om eens in een raceauto te rijden? Grijp dan nu je kans: er is nog plaats bij de race-evenementen van Stichting Groot Hart. Bijvoorbeeld op: vrijdag 20 oktober: Porschedag in Zandvoort zondag 22 oktober: De Formido Final Races in Assen Over Groot Hart......(lees meer)

Lekker snel klaar recept: Gehakt met vruchten en kerriesaus

Gepubliceerd op 12 oktober 2017

                  Foto: Remko Scheepens Wisselwerking-redacteur Frans probeert regelmatig een recept voor ons uit. Deze keer heeft hij van een recept uit zijn jeugd een zoutarme variant......(lees meer)

Nieuw: de Vergelijkingshulp Dialysecentra

Gepubliceerd op 10 oktober 2017

De NVN vindt het belangrijk dat nierpatiënten het aanbod van dialysecentra goed kunnen vergelijken. De vraag die we daarop soms krijgen is: “Valt er wat te kiezen dan?” Ja, je kunt als patiënt zelf kiezen waar je wilt dialyseren. Natuurlijk is de keuze praktisch gezien......(lees meer)

Bart de Graaff Foundation zoekt Bikkels die een eigen bedrijf willen starten

Gepubliceerd op 10 oktober 2017

                      Heb jij een chronische ziekte en droom je ervan een eigen bedrijf te hebben? De Bart de Graaff Foundation helpt jongvolwassenen (15-35) bij het......(lees meer)

Pagina 1  2  3  4  5  . . . 131  132  133  134  135 

Over de Nierpatiënten Vereniging Nederland

De NVN is een actieve vereniging, van en voor nierpatiënten. Wij organiseren uiteenlopende activiteiten voor onze leden, geven voorlichting en maken lotgenotencontact mogelijk.

Daarnaast behartigen wij de belangen van alle nierpatiënten, bijvoorbeeld door lobby bij de landelijke politiek en overleg met zorgverleners.

Met vragen over werk, uitkeringen en scholing kunnen nierpatiënten bij STAP, ons steun- en adviespunt, terecht.

Lees meer arrow1
Waarom lid worden?
  • Bezoek onze themadagen
  • Ontmoet lotgenoten
  • Persoonlijk advies van onze sociaal raadslieden
  • Ontvang Wisselwerking 6x p/j
Lid worden
Anbi

Contact

Postbus 284
1400 AG Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
STAP: 035 - 693 77 99
Luistertelefoon: 0800 - 022 66 67 

Secretariaat: secretariaat@nvn.nl
Redactie: redactie@nvn.nl
STAP: stap@nvn.nl 
Webmaster: webmaster@nvn.nl

Routebeschrijving