Bekijk de achtergrondfoto
Pagina 1  2  3  4  5  . . . 119  120  121  122  123 

In Tegenspoed: GRIEP!

Gepubliceerd op 21 maart 2017

                    Mijn hoofd bonkt, ik ben misselijk, heb buikkrampen en ik heb het warm en koud met rillingen, dat betekent koorts. Net nu er iets mis lijkt met Frans. Bij het......(lees meer)

Benefietdiner NPV Radboud

Gepubliceerd op 21 maart 2017

                      ...(lees meer)

Carine test de Nierwijzer

Gepubliceerd op 20 maart 2017

De Nierwijzer is een website die nierpatiënten helpt bij de keuze voor een nierfunctievervangende behandeling, bv dialyse of transplantatie, maar daarbinnen zijn ook weer verschillende mogelijkheden. Veertig patiënten vertellen op de Nierwijzer over hun ervaringen en hun......(lees meer)

Rode Loper: prachtige wandelroutes door Ďt Gooi

Gepubliceerd op 20 maart 2017

                    We hebben voor de Rode Loper samen met het Goois Landschap weer prachtige routes uitgezet. Loopt u ook mee? Er zijn 3 afstanden: van 5, 10 of 20 km. Met uw......(lees meer)

Nieuwe keuzehulpen voor samen beslissen

Gepubliceerd op 16 maart 2017

Wanneer je nieren bijna niet meer werken, kom je binnen relatief korte tijd te overlijden. Tenzij je een nierfunctievervangende behandeling ondergaat, zoals dialyse of niertransplantatie. Als die keuze in zicht komt, hebben nierpatiënten veel om over na te denken. Er zijn alleen al negen......(lees meer)

Praat mee over uitkomsten van dialyse

Gepubliceerd op 15 maart 2017

Symptomen als vermoeidheid, jeuk, spierkrampen, pijn en kwaliteit van leven worden nog niet standaard bij dialysepatiënten gemeten. Daarom ontwikkelt de NVN de zogenaamde PROMs (Patient Reported Outcome Measures), samen met het LUMC en Nefrovisie. PROMs helpen bij de individuele behandeling......(lees meer)

Bijeenkomst zwangerschap en borrel voor jongeren

Gepubliceerd op 14 maart 2017

Op 8 april organiseert de NVN een bijeenkomst over zwangerschap en nierziekte. Twee gastsprekers zullen onderwerpen belichten als kinderwens, zwangerschap en erfelijkheidsonderzoek. Daarnaast is er ruimte om al je vragen te stellen. Aansluitend is er gelegenheid om na te praten en andere......(lees meer)

Facebookgroep Emp/Ouder

Gepubliceerd op 14 maart 2017

Emp/Ouder heeft nu een besloten facebookgroep voor ouders van een chronisch ziek of gehandicapt kind. Deze groep biedt een platform om elkaar op een positieve manier te ondersteunen, energie te geven en slimme tips te delen. Want er zijn tal van onderwerpen / thema's waar alle ouders van een......(lees meer)

Recept van maart: Paprika gevuld met gehakt

Gepubliceerd op 13 maart 2017

                    Voor wie niet te lang in de keuken wil staan, maar toch lekker en zoutarm wil eten: gevulde paprika met gehakt. Met dank aan de diëtisten uit het St. Antonius......(lees meer)

Hoe kies je voor een nierfunctievervangende behandeling?

Gepubliceerd op 09 maart 2017

De NVN is lid van de European Kidney Health Alliance (EKHA), een Europees samenwerkingsverband dat zich inzet voor doelmatige en betaalbare nierzorg in de EU. De EKHA start deze maand in zes landen een onderzoek onder nierpatiënten naar hun keuzeproces voor een nierfunctievervangende......(lees meer)

Pagina 1  2  3  4  5  . . . 119  120  121  122  123 

Over de Nierpatiënten Vereniging Nederland

De NVN is een actieve vereniging, van en voor nierpatiënten. Wij organiseren uiteenlopende activiteiten voor onze leden, geven voorlichting en maken lotgenotencontact mogelijk.

Daarnaast behartigen wij de belangen van alle nierpatiënten, bijvoorbeeld door lobby bij de landelijke politiek en overleg met zorgverleners.

Met vragen over werk, uitkeringen en scholing kunnen nierpatiënten bij STAP, ons steun- en adviespunt, terecht.

Lees meer arrow1
Waarom lid worden?
  • Bezoek onze themadagen
  • Ontmoet lotgenoten
  • Persoonlijk advies van onze sociaal raadslieden
  • Ontvang Wisselwerking 6x p/j
Lid worden
Anbi

Contact

Postbus 284
1400 AG Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
STAP: 035 - 693 77 99
Luistertelefoon: 0800 - 022 66 67 

Secretariaat: secretariaat@nvn.nl
Redactie: redactie@nvn.nl
STAP: stap@nvn.nl 
Webmaster: webmaster@nvn.nl

Routebeschrijving