Bekijk de achtergrondfoto
Pagina 1  2  3  4  5  . . . 125  126  127  128  129 

Emp/Ouderdag voor ouders van een chronisch ziek kind

Gepubliceerd op 22 juni 2017

                  Op 9 september is de eerste Emp/Ouderdag, een dag voor ouders van een kind met een beperking of chronische ziekte. Met workshops, informatie, ontmoetingen, inspiratie, ontspanning,......(lees meer)

Wordt u beoordelaar van wetenschappelijk onderzoek?

Gepubliceerd op 22 juni 2017

                    Onderzoekers betrekken steeds vaker patiënten bij hun onderzoek. Dat is een goede zaak; de kwaliteit van het onderzoek wordt er beter door en daar profiteert......(lees meer)

Minister reageert op voorstel versoepeling preferentiebeleid

Gepubliceerd op 22 juni 2017

Minister Schippers van VWS reageerde op 15 juni schriftelijk op een petitie van apothekersorganisatie KNMP, huisartsenorganisatie LHV en seniorenorganisatie KBOPCOB, gesteund door 9 patiëntenorganisaties (waaronder de NVN), van februari van dit jaar. Ze vroegen de Tweede Kamer daarin......(lees meer)

Vrijwilligers gevraagd voor de Vakantiebeurs 2018

Gepubliceerd op 20 juni 2017

Elk jaar in januari organiseert de NVN de Vakantiebeurs voor nierpatiënten. De Vakantiebeurs bestaat uit een markt en diverse lezingen/presentaties. Voor iedereen, jong en oud, pré-dialysepatiënten, dialyserenden en getransplanteerden is er een mooi vakantieaanbod. ......(lees meer)

Op de wachtlijst voor een nier? Check uw status

Gepubliceerd op 20 juni 2017

Veel patiënten die op de wachtlijst staan voor een donororgaan willen weten wat hun status is. Het is nu mogelijk die op te vragen bij de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). Status opvragen bij de NTS Uw eigen arts bespreekt uw status met u en meldt deze aan bij de NTS.......(lees meer)

Tips voor vakantie en warm weer

Gepubliceerd op 20 juni 2017

          Gaat u binnenkort op vakantie of geniet u in Nederland van het mooie weer? Als nierpatiënt is het extra belangrijk dat u genoeg drinkt en u beschermt tegen de zon. Bekijk alle tips voor......(lees meer)

Dokter Margriet: Zeuren over de zorg?

Gepubliceerd op 19 juni 2017

Wij Nederlanders klagen wat af met z’n allen; zodra we die dikke winterjassen aan moeten of als het juist veel te warm is. We zeuren over familie, onze naaste buren, de politiek en zeker ook over ons gezondheidszorgsysteem. Soms is het goed om daar even op een afstandje over na te......(lees meer)

Daten (via Tinder)

Gepubliceerd op 15 juni 2017

‘Daten (via Tinder): wanneer vertel je over je ziekte’. Hierover plaatsten wij eerder een openhartige column: Do over daten . Wilma (achternaam bij ons bekend) stuurde deze reactie naar de NVN-redactie. Luchtig houden Heb inmiddels met tussenpozen jarenlange ervaring......(lees meer)

Het belang van medicatieoverzicht bij patiŽnten met nierschade

Gepubliceerd op 15 juni 2017

De nierpatiënt is de dupe als medicatiegegevens en nierfunctiewaarden niet gedeeld worden. Daarom moet goede uitwisseling van medische gegevens tussen zorgverleners én apothekers snel geregeld worden, stelde Frank van Wijck onlangs in Zorgvisie. 'Het systeem voor toestemming moet......(lees meer)

PatiŽnteninformatie nefrotisch syndroom

Gepubliceerd op 14 juni 2017

Een paar jaar terug verscheen de Zorgstandaard nefrotisch syndroom. Hierin staat beschreven wat goede zorg is voor volwassenen en kinderen met een nefrotisch syndroom (NS). NS is een zeldzame aandoening van de nieren. NS is geen ziekte op zich, maar een combinatie van ziekteverschijnselen......(lees meer)

Pagina 1  2  3  4  5  . . . 125  126  127  128  129 

Over de Nierpatiënten Vereniging Nederland

De NVN is een actieve vereniging, van en voor nierpatiënten. Wij organiseren uiteenlopende activiteiten voor onze leden, geven voorlichting en maken lotgenotencontact mogelijk.

Daarnaast behartigen wij de belangen van alle nierpatiënten, bijvoorbeeld door lobby bij de landelijke politiek en overleg met zorgverleners.

Met vragen over werk, uitkeringen en scholing kunnen nierpatiënten bij STAP, ons steun- en adviespunt, terecht.

Lees meer arrow1
Waarom lid worden?
  • Bezoek onze themadagen
  • Ontmoet lotgenoten
  • Persoonlijk advies van onze sociaal raadslieden
  • Ontvang Wisselwerking 6x p/j
Lid worden
Anbi

Contact

Postbus 284
1400 AG Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
STAP: 035 - 693 77 99
Luistertelefoon: 0800 - 022 66 67 

Secretariaat: secretariaat@nvn.nl
Redactie: redactie@nvn.nl
STAP: stap@nvn.nl 
Webmaster: webmaster@nvn.nl

Routebeschrijving